Никола Манолевски

Актьор

Роден е през 1998 г. в Смолян. Завършва средно образование в ППМГ „Васил Левски“ – Смолян с профил Информатика, математика, английски език и информационни технологии. През 2022 г. завършва Актьорство за драматичен театър в класа на Теди Москов в ПУ „Паисий Хилендарски“ – Пловдив.

Като студент участва в „Крал Юбю“ като Бугрелав, в театралната миниатюра „В очакване на Годо“ като Естрагон и в в дипломното представление на класа „Изкуството да оглупееш“ по „Глупаци“ от Нийл Саймън, реж. Теди Москов, като Пощалий Губиписмов.

Играе в постановките на Театър „Хенд”: „Животни“ като магарето Стърчил; „Криворазбраната цивилизация“ като Майстор Митьо; – „Една голяма и седем малки“ като Подполковник Страшимир Страхилов.

От 2022 г. е част от трупата на Драматично – куклен театър „Иван Димов“ – Хасково, където участв в постановките:             – „Дванайсета нощ“ от Уилям Шекспир, реж. Анастасия Събева; „Вечеря за глупаци“ от Франсис Вебер, реж. Евгени Будинов; „Смехът на сърцето“ по творби на А. Чехов, реж. Атанас Кр. Атанасов. Участва и в  авторския спектакъл на Теди Москов „Любов в сеното“.

Екип

Търсене

Търсене