Елин Рахнев

Драматург

 

Роден е през 1968 г. в София. Завършил е Специална педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“, и режисура в НАТФИЗ в класа на Крикор Азарян.
Работил е като журналист във вестниците „Денят“ и „Континент“. Четири години е издател и главен редактор на „Витамин Б“ – списание за литература и поезия. В периода 2000 – 2003 г. е драматург на Народния театър „Иван Вазов“, създава „Театър на последния етаж“. От 2006 г. до 2009 г. е драматург на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“. Основател и сценарист на телевизионните предавания „Кръгове“ по БНТ, „Невалидно“ по bTV, „Арт трафик“ по PRO. BG. Автор в „Суматоха“ и „Панорама“, водил е редовни рубрики във в. „7 дни спорт“, сп.  „Тема“, сп.  „Его“, в. „168 часа“.

Автор е на стихосбирките „Съществувам“, „Развяване на минзухара“, „Октомври“, „Канела“, „Зелда“ и на пиесите „Боб“, „Флобер“, „Прозорецът на Йонеско“, „Кукувицата“, „Фенове“, „Тест“, „Любов“.

В ДКТ „Иван Димов“ Рахнев  поставя „Дубльори“, „Ако Роналдо беше Чехов“, „Свалячи“, „Маршрутка“„Речта на селския крал“, „Честита съпруга“, „Веселата карета“. Съавтор с Лиза Шопова е на моноспектакъла на Христо Шопов „Не е за телефон“.

Заедно с актьорите от трупата осъществява спектаклите „Копнежът на мечтата“ и „Можеш ли да повярваш?“.

Екип

Търсене

Търсене