Театър, обичам те!

2024

Фестивал „Театър, обичам те!“ 2024 за поредна година донесе много емоции на почитателите на Мелпомена! През фестивалната седмица – 17-23 юни, зрителите имаха възможност да аплодират любими актьори и да гледат осем качествени спектакли, много от които отличени с престижни награди.

–Фестивалът се проведе за 18-ти път и за 7-ми с това име!
Всички билети за представленията за възрастни бяха по 10 лева!
В уикенд програмата за най-малките тази година ни гостува Държавен куклен театър – Бургас.
По традиция децата гледаха куклените спектакли с вход свободен!
За възрастните им  придружители билетите бяха по 6 лева.

– Музикалният афиш за „Сцена пред театъра“ отново включваше изпълнители от различни стилове, за да задоволим широк кръг публика на различна възраст.

–За четвърти път бяха връчени награди за Поддържаща мъжка и Поддържаща женска роля. И двамата отличениактьори са от спектакъла „КЛЕТКА ЗА ПЕПЕРУДИ“ от Жан Поаре, постановка на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна, режисьор Атанас Атанасов.
Журито отличи с Голямата награда за Поддържаща женска роля  Веселина Михалкова за ролята й на Камий Дьолафоа – от „Клетка за пеперуди“ на ДТ „Стоян Бъчваров“ – Варна. Голямата награда за Поддържаща мъжка роля отива при колегата й Велизар Емануилов за ролята му на Готвача Жакоб в „Клетка за пеперуди“.
В журито тази година бяха актрисите Силвия Предова и Стефана Дункова, и Станимир Хаджиангелов – от редовната театрална публика. Призьорите получават грамота и специалната статуетка, дело на доц. Емил Бачийски от НХА – София.

– Фестивал „Театър, обичам те!“ 2024 се включи в благотворителните мероприятия в в помощ на лечението на второкласничката Никол от Хасково, която се бори с тежко заболяване. 7607.47 лева бе сумата, постъпила в дарителските кутии през фестивалната седмица.

Архив

Търсене

Търсене