Театър, обичам те!

2021

Хасковската публика за пореден път каза „Театър, обичам те!“ в дните 14 – 20 юни 2021 година. Заради мерките, приети срещу пандемията от Ковид – 19, всички спектакли трябваше да се играят на открита сцена на КСК “Спартак“ от 21 часа. Лошото време през седмицата обаче, наложи част от тях да се проведат в спортна зала „Дружба“. По-важното обаче беше, че фестивалът се случи, след година прекъсване.

Фестивалът бе открит на 14 юни с атрактивно огнено шоу на площадка „Спартак“, а след това зрителите се насладиха на спектакъла „По-полека“ – мюзикъл по песни на Стефан Вълдобрев, копродукция на ДТ „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив и Младежки театър „Николай Бинев“.

На 17 юни бе премиерата на Хасковския театър – комедията „Не е за телефон“ от Елин Рахнев, режисьор Лиза Шопова. Моноспектакълът на Христо Шопов представи любимата българска звезда в различна комедийна светлина.

Съботната вечер бе музикална. В зала „Дружба“ забиваха хасковски рок банди, рок група „Кирилица“ и група ПИФ. От 23 ч. имаше  Night Party на сцената на театъра с рок група “Таралеща”.  Парти на сцената на театъра имаше и в петък вечер – с DJ и любимеца на младата публика Боро Първи.

Изложба на плакати за „Различен от всички“ – дело на студенти от специалност „Рекламна графика“, Литературни четения „Театърът и поетите“ и др. придадоха допълнителен колорит на програмата.

Архив

Търсене

Търсене