Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

"Епопея на забравените" в памет на Вазов в Народния театър

10 септември 2021

ДКТ „Иван Димов“ има честта да участва в инициативата „Театър през театъра 2021“, посветен на патрона на Народния театър „Иван Вазов“. На 20 септември Стефан Цирков и Иванка Шекерова ще представят за първи път на столична сцена „Епопея на забравените“.

Три заглавия от репертоара на Народния театър и три гостуващи спектакъла са включени в програмата. Началото на 13 септември ще бъде с „Нова земя“. На 15, 16 и 17 септември откритата сцена на „Театър пред театъра“ посреща премиерния спектакъл на Мариус Куркински „Двубой“. На 18 септември ще се играе един от хитовите спектакли на Народния, посветен на Вазов – „О, ти, която и да си...“. Лиричният колаж по стихове и спомени на народния поет, създаден от Мирела Иванова, е с режисьор Бойка Велкова.

На 19 и 21 септември софийска премиера ще има спектакълът „Под игото 1894-та“ на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово. На 20 септември от 19:00 ч. на Камерна сцена, театър „Иван Димов“ ще представи „Епопея на забравените“, а от 21:00 ч. Театър „Българска армия“ гостува с „Урок по български“, осъществен от актьора Иван Налбантов.

Билети за "Епопея на забравените" са по 20 лева, а за ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания - по 15 лева.  Могат да се закупят от касите на НТ "Иван Вазов", онлайн на сайта на Народния театър - https://nationaltheatre.bg/bg/programa, както и в мрежата на EasyPay и EpayGo.

^