Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

"Театър, обичам те!" на открито

19 май 2021

Фестивалът "Театър, обичам те!" се завръща след година пауза с шест комедии, концерти и богата съпътстваща програма. Спектаклите ще са на площадка "Спартак" от 14 до 20 юни, като ще започват в 21 часа.
Специално наета професионална осветителна и озвучителна техника, както и изработването на т. нар. черна кутия, ще гарантират качеството на спектаклите на откритата сцена и усещането за театрална зала.
Цените за почти всички представления ще са символични - от 6 до 10 лева. Така се предоставя възможност повече зрители да се докоснат до магията на театъра. Това става възможно за пореден път благодарение на финансовата подкрепа от община Хасково.
Откриването в понеделник е с мюзикъла по песни на Стефан Вълдобрев "По-полека" - на ДТ Пловдив и Младежки театър. Закриването в неделя е с премиерната Лекция №3 на Камен Донев "За силата на словото".
Хасковският театър ще изненада с премиерата "Не е за телефон" - първи моноспектакъл на популярния актьор Христо Шопов. Почитателите на Мелпомена ще имат възможност още да гледат "Колко е важно да бъдеш сериозен" /ДТ "Н. Вапцаров" - Благоевград/, сборния моноспектакъл на Мариус Куркински "Мариус 50" и супер комедията "Направихте ме на луд".

Съботната вечер е предвидена за концертна програма.

Билети ще се продават от 26 май /сряда/ на касата и онлайн на entase.bg/dkthaskovo

^