Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

Пиеса с "Пулицър" гостува в театъра

28 септември 2018

„Заешка дупка“ от Дейвид Линдзи-Абер открива октомврийската програма на театър „Иван Димов“ – Хасково. Спектакълът на Театър 199 „Валентин Стойчев“ гостува на 2 октомври – вторник, режисьор е Ивайло Христов. Зрителите ще видят на сцената популярните актьори Кристина Янева, Валери Йорданов и Меглена Караламбова, звездата от филма „Каръци“ – Елена Телбис и Марио Топалов

„Заешка дупка“ е всепризнатият хит на съвременния американски театър. Критиката и зрителите са единодушни, че толкова човечен и сърдечен сюжет за сцена не е писан отдавна. Пиесата е удостоена с множество награди, сред които най-престижният приз за литература в САЩ – „Пулицър“.

„Заешка дупка“ е история за надеждата и любовта, реалността и въображението. Това е вълнуващ разказ за едно семейство, за загубата и за новото начало.  Спектакъл за ценители и за любители на театралното изкуство, който няма да остави равнодушен нито един зрител.

За ролята си в „Заешка дупка“ Валери Йорданов получи „Аскеер“ за Поддържаща мъжка роля, а Елена Телбис – номинация „Аскеер“ за Изгряваща звезда.

^