ФЕСТИВАЛ

Театър, обичам те!

Театрални празници радват почитателите на Мелпомена в Хасково от 2006 година. През месец юни, в продължение на една седмица, малки и големи зрители имат възможност да гледат хитови постановки и любими актьори с билети на преференциални цени.
„Театър, обичам те!“ за първи път бе лайтмотив на Театралните празници през 2017-а година, а през следващата бе поставено началото на Театралния фестивал „Театър, обичам те!“. Прецизната селекция от спектакли е съобразена с разнообразните предпочитания на публиката. Богата съпътстваща програма – поетични четения, улично шоу, флашмоб, представления на различни локации в града, арт ателиета и мн. други, превърнаха фестивала в любимо и чакано културно събитие за хасковлии и гости на града.
През 2019 година, Театралният фестивал се обогати и с Музикална програма – концерти на открита сцена пред театъра.
През същата година за първи път бяха връчени и награди – Голяма награда за Поддържаща мъжка роля и Голяма награда за Поддържаща женска роля. Статуетката за призьорите е дело на доц. Емил Бачийски от НХА – София.
Фестивалът „Театър, обичам те!“ се осъществява с финансовата помощ на Министерството на културата, Община Хасково и спонсори.

Архив

Сцена на края на града

Търсене

Търсене