„Роднини“ с Голямата награда на фестивала „Чудото“

Хасковският театър е носител на най-голямата награда в I-ия Национален фестивал на комедийните спектакли „Чудото”, който се проведе през изминалата седмица в Павел баня.
Спектакълът „Роднини” заслужено получи отличието, след трудния избор, пред който беше поставено журито в лицето на: Ивелин Керанов – актьор и режисьор в ДТ „Гео Милев” – Стара Загора, Дарин Маринов – директор на Държавен куклен театър – Стара Загора, Пламен Петров – директор на Художествената галерия в Казанлък и д-р Йордан Гечев – председател на Организационния комитет за провеждане на Фестивала и родственик на Чудомир.
Още един приз зарадва хасковският театър. Отличието за най-добрата мъжка роля „Лъжлив Съби“ бе присъдено на Николай Урумов за ролята му на чичо Иван в „Роднини“ и Хаджи Генчо в „Българи от старото време“ /постановка на ДТ Ловеч/.

В конкурсната програма участваха още спектаклите „Не сме от тях” на Търновския драматично – музикален театър „Константин Кисимов”, моноспектакълът на Кръстьо Лафазанов „КОMИКадзе на кръстЮпът”, „Пестете ни времето” на театър „Ами Да” и „Българи от старо време” на Ловешки драматичен театър.

„Роднини“ е авторски спектакъл на Орлин Дяков, който е и режисьор. Участват актьорите Изабела Иванова, Николета Малчева, Константин Николов и Николай Урумов.

ОЩЕ НОВИНИ

Търсене

Търсене