Наградите на фестивала отиват за „Дон Кихот“

Ярослава Павлова печели Голямата награда за „Поддържаща женска роля“ на фестивала „Театър, обичам те – 2023“ за ролята си на Дулсинея в спектакъла „Дон Кихот“ на Младежки театър „Николай Бинев“ – София.

С другата Голяма награда – за „Поддържаща мъжка роля“ също бе отличен актьор от „Дон Кихот“. Светослав Добрев спечели сърцата на публиката и впечатли журито с ролята си на Санчо Панса, в спектакъла-шедьовър на Веселка Кунчева.

Наградите се връчват за трети път. Призьорите получават специалната статуетка, дело на доц. Емил Бачийски от НХА – София.

В журито на фестивала тази година бяха актрисите Силвия Предова и Нелина Михайлова, и Ивайла Генова – от редовната театрална публика.

Честито на Светослав Добрев и Ярослава Павлова, с пожелание за още много успехи!

ОЩЕ НОВИНИ

В очакване на премиерата

Точно една седмица остава до нашата премиера. „Любов в сеното“ е вдъхновена от италианската комедия от 1981 година „Танго на ревността“ с Моника Вити. Какви

Прочети Повече

За повече от 0.4% за култура

Екипът на Театър „Иван Димов“ – Хасково се присъедини към националния протест на творците и специалистите от сферата на сценичните изкуства, музеите, галериите, библиотеките, архивите.

Прочети Повече

Мая Бежанска и „Веселата карета“с награди от Европейския фестивал на пътуващия театър

Мая Бежанска спечели Наградата за най-добра женска роля на Европейския фестивал на пътуващия театър в Сливница. Популярната актриса спечели сърцата на публиката и журито с

Прочети Повече

Търсене