Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

"Смехът на сърцето" вдига завесата на фестивала

16 юни 2023

Откриваме фестивала „Театър, обичам те“ с премиера. „Смехът на сърцето“ по текстове на А. П. Чехов, с режисьор Атанас Атанасов ще се играе в неделя – 18 юни, като всички билети вече са продадени.

„В основата са две едноактови пиеси – „Предложение“ и „По неволя трагик“ и разказът „Шега“. Да заобичам творчеството на Чехов ме запали преподавателят ми в НАТФИЗ – проф. Красимир Спасов. Вълнува ме съдбата на обикновените хора“, споделя режисьорът.

Атанасов завършва през 2013-а НБУ със специалност Актьорско майсторство, а през 2018 –а Режисура в НАТФИЗ. Трупа ценен опит като асистент на Теди Москов в представления в различни столични театри, сред които „Няма да платим“, „Шекспирин по време на пандемия“, „Кандид“, „Улицата“ и др.

Темите за Любовта и за пропуснатите възможности са основни в премиерния спектакъл „Смехът на сърцето“. Ролите са поверени на младите актьори от трупата Изабела Иванова, Никола Манолевски и Стефан Кондров.

Комедията по Чехов  ще вдигне завесата на новия театрален сезон и ще се играе отново на 20 септември. За най-нетърпеливите, билетите ще бъдат в продажба след края на фестивала.

^