Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

Таланти от "Колорит" рисуват плакати за "Дванайсета нощ"

13 септември 2022

Изложба – конкурс на плакати за „Дванайсета нощ“ ще посрещне зрителите във фоайето на театъра преди началото на спектакъла на 18 септември. Творбите са дело на млади таланти от школа „Колорит“ към ОНЧ „Заря-1858“, с преподавател Веселина Делчева.

Комедията по Шекспир вдига завесата на новия театрален сезон. Нейната премиера бе по време на фестивала „Театър, обичам те“ през юни. Със своите модерни сценични решения и вдъхновена актьорска игра,  спектакълът провокира младите художници да покажат своя поглед към класическата пиеса, като нарисуват плакат.

Това е предизвикателство за тях, тъй като жанрът – плакат, не им е познат. Макар да се ориентират по стилистиката на оригинала, те имат пълната свобода да творят и да прилагат различни техники.

Изложбата е с конкурсен характер.  Творбите ще оценяват режисьорът на „Дванайсета нощ“ Анастасия Събева, художникът на ДКТ „Иван Димов“ – Ралица Петрова и зам.-директорът Станислава Николова – Жипонова. Авторът на най-добрия плакат ще получи специална награда от театъра. 

„Дванайсета нощ“ ще се играе на 18 септември /неделя/ и на 6 октомври /четвъртък/.

^