Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

Актьори

 • Стелиян Николов

  Роден е на 9 юни 1988 г. във Варна. Завършва „Актьорско майсторство“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, а след това Арт мениджмънт в АМТИИ – Пловдив. В хасковския театър е от 2010 г. През 2014 г. е назначен за зам.-директор, а от юни 2016, след спечелен конкурс е директор на ДКТ „Иван Димов“.

  Първата му роля в Хасково е в спектакъла „Дух вкъщи“ през 2010 г., поставен от Леонард Капон. Следващите му роли са в спектаклите „Чушкаров и другите“, „Къща“, „Държавните липи“, „Живял човек“, „Анархия в Бавария“, „Севилският бръснар“, „Разбиване“, „Вдовиците“, „Формулата на смеха“, „Женско царство“, „Министри под масата“, „Испанска афера“, „Дубльори“, „Сексомедия в лятна нощ“, „Ако Роналдо беше Чехов“.

 • Иванка Шекерова

  Иванка Шекерова е родена в Пловдив.
  Завършва специалност Актьорско майстворство в ПУ „Паисий Хилендарски“ в класа на проф. Надежда Сейкова и Виолета Гиндева.
  В хасковския театър играе от 2008 година.
  Участва в “Спящата красавица” и “Формулата на смеха” /реж. Леонард Капон/, “Женско царство” /реж. Мариус Куркински/, “Севилският бръснар” /реж. Юрий Дачев/, “Анархия в Бавария” /реж. Лилия Абаджиева/, “Безумна нощ” /реж. Валентин Танев/, “Секскомедия в лятна нощ” /реж. Юрий Дачев/, “Дубльори” и "Ако Роналдо беше Чехов” /реж. Елин Рахнев/, “Балканът не е мъртъв” /реж. Стефан Зарев/, “Епопея на заравените”.

  Освен актриса, Шекерова е и певица. Дебютният ѝ сингъл е “Неонов куплет” по текст на Елин Рахнев и музика на Георги Георгиев /”Остава”/.

 • Добриела Попова

  Добриела Попова е родена в Ямбол. Завършва "Актьорско майсторство" в Нов Български Университет през 1996 година.
  От 2005 до 2011 преподава в НБУ.

  Първата ѝ роля в хасковския театър е в постановката от Хенрих Ибсен - "Нора", поставена от Боил Банов.
  Била е част от екипите на Сатиричен театър "Алеко Константинов" и Театър "Сълза и Смях".
  От 2017 година играе в ДКТ "Иван Димов". Има роли в "Смях в залата" /реж. Асен Блатечки/, "Морска сол", "Ако Роналдо беше Чехов" /реж. Елин Рахнев/, "Балканът не е мъртъв" /реж. Стефан Зарев/.

 • Димитър Атанасов

  Димитър Атанасов е роден през 1987 година в Смолян. Завършва "Актьорско майсторство" в ПУ "Паисий Хилендарски" и магистратура "Артмениджмънт" в АМТИИ.

  Част от екипа на ДКТ "Иван Димов" Хасково става през 2010 година. Първите му роли са в постановките "Държавните липи" и "Женско царство" /реж. Мариус Куркински/.
  Участва в драматичните постановки "Ако Роналдо беше Чехов" /реж. Елин Рахнев/ и "Балканът не е мъртъв" /реж. Стефан Зарев/. Куклен актьор е в постановките "Карлсон и Дребосъчето" /реж. Съби Събев/, "Мечо Пух" /реж. Янко Митев/, "Пинокио" /реж. Леонард Капон/, "Румцайс" /реж. Ева Кьосовска/.

  Преподава актьорско майсторство в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, а в Пловдивския универсиет е асистент в класовете на Леонард Капон от 2011 година.

  През 2019 излиза първата му стихосбирка “Венозно” под редакцията на Елин Рахнев.

 • Стефан Цирков

 • Силвия Предова

 • Янко Митев

  Янко Митев е роден в град Хасково през 1957 година.
  През 1977 започва работа в Драматичен театър „Иван Димов“ Хасково, а през 1983 по покана на професор Атанас Илков, започва в Държавен Куклен Театър Хасково. 
  Дванадесет негови пиеси са поставени на сцените на българския куклен театър. В тандем със Силвия Предова са донесли много награди от национални и международни фестивали.
  Пиеси на Янко Митев се играят в момента от над 10 български куклени театри. Като драматург е спечелил две национални награди за куклена драматургия. Като режисьор има над 10 постановки в различни театри.

 • Петър Влайков

  Петър Влайков е роден през 1983 г. в Пловдив.
  Завършва актьорско майсторство в ПУ "Паисий Хилендарски".
  От 2010 година е част от екипа на ДКТ "Иван Димов" Хасково. Участва в драматичните постановки "Ако Роналдо беше Чехов" /реж. Елин Рахнев/ и "Балканът не е мъртъв" /реж. Стефан Зарев/, а също така и в куклените "Карлсон и Дребосъчето" /реж. Съби Събев/, 
   "Пинокио" /реж. Леонард Капон/, "Румцайс" /реж. Ева Кьосовска/, "Хензел и Гретел" /реж. Ева Кьосовска/.

  От 2011-та преподава актьорско майсторство в Пловдивския универсиет като асистент в класовете на Леонард Капон.

  През 2018 година печели Пегас за драматургия в националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет” с пиесата „Да се преструваш е прекрасно”. Същата година Елин Рахнев поставя пиесата в хасковския театър под името "Честита съпруга".

 • Николета Малчева

^